Έχεις σκεφτεί τι πρέπει να ελέγξεις στο αυτοκίνητό σου πριν φύγεις διακοπές;;;;;;

Επιτέλους έφτασε. Το καλοκαίρι είναι εδώ και το νιώθουμε πλέον για τα καλά. Το περίμενες από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου έπαιρνες ερεθίσματα για ιδέες για road trips: από το ίντερνετ, από φίλους, από διαφημίσεις στην τηλεόραση, από τη θεία Μερόπη που πέρσι πέρασε εκπληκτικά στην Ορεινή Αρκαδία. Τα must see μέρη που θα σε μαγνητίσουν, δεν έχουν τελειωμό.

Όσο κι αν μας “εξέπληξε” μέχρι τώρα το 2020, χρειάζεσαι διακοπές. Και τις χρειάζεσαι πολύ. Σε νιώθουμε. Συμπάσχουμε. Ταυτιζόμαστε, πώς το λένε! Τα σχέδια για τα επικείμενα road trips με αγαπημένη παρέα (ή και μόνος, γιατί όχι;) έχουν ξεκινήσει, και καλά κάνουν. Βέβαια και πάλι, η προσοχή στις υγειονομικές συνθήκες πρέπει να είναι προτεραιότητα, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σε φοβίζει.

Safety Travel Kit από τη MasterFold για τις τουριστικές ...

Εμείς όμως, έχουμε να σου πούμε ότι όπως χρειάζεται να προσέχεις λίγο παραπάνω για την προσωπική σου υγιεινή φέτος, έτσι προσεκτικός χρειάζεται να είσαι και με το μέσο που θα σε μεταφέρει σε όλα αυτά τα ειδυλλιακά μέρη που μπορείς να πας.

Όχι, αυτό δεν είναι άλλο ένα άρθρο που θα σου προτείνει κοντινούς ή μακρινούς προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι. Αυτό είναι ένα άρθρο που θα σου υπενθυμίσει τα checks που πρέπει να κάνεις στο αυτοκίνητό σου πριν από κάθε μεγάλο ταξίδι. Δε θα ήθελες να βρεθείς σε κάποιο χωριό της Τήνου, ντάλα μεσημέρι, επειδή σου ξεφούσκωσαν τα λάστιχα τα οποία δεν είχες μεριμνήσει να τσεκάρεις νωρίτερα… (όχι, δεν το έπαθε κανείς από εμάς, ένας φίλος από το χωριό.)

Πάμε λοιπόν να ελέγξουμε την checklist μας:

Λάδια

Έχεις ακούσει τη γνωστή φράση που χρησιμοποιείται όταν κάποιος τα χάνει; Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πολύ σημαντικά για την “υγεία” του αμαξιού. Η δουλειά τους είναι να λιπαίνουν τα κινούμενα εξαρτήματα, όπως τα έμβολα και τους άξονες, ώστε να μπορούν να κινούνται χωρίς υπερβολική τριβή. Το κάθε πότε πρέπει να ανανεώνονται τα λάδια διαφέρει ανά μοντέλο, αλλά μπορείς να το βρεις στο εγχειριδίο του αμαξιού. Για να ελέγξεις και μόνος σου όμως τα λάδια θα χρειαστεί να προμηθευτείς ένα δείκτη στάθμης λαδιού που σου δείχνει το επίπεδο πλήρωσής του.


Υπόλοιπα υγρά του αυτοκινήτου


Υγρό φρένων:

Ναι, κι όμως έχουν υγρό. Είναι αυτό που συμπιέζει τα σωληνάκια των φρένων και κάνει τα τακάκια να σφίγγουν, ώστε να επιβραδύνεις. Λοιπόν, αν παρατηρήσεις το πεντάλ να έχει αίσθηση σφουγγαριού τότε σημαίνει ότι πρέπει να ανανεώσεις το υγρό γιατί μάλλον έχει πάρει αέρα στα σωληνάκια των φρένων. Κι αυτό δεν το θέλουμε.

Φρένα – Υγρά Φρένων: Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για τα υγρά ...

Υγρό παρμπρίζ:

Γενικά, στα μεγάλα ταξίδια μπορεί να προκύψουν και εναλλαγές καιρικών φαινομένων. Οπότε το υγρό για τον καθαρισμό του παρμπρίζ θα πρέπει να είναι στη θέση του, και γεμάτο.

Ρευστό υδραυλικού τιμονιού:

Για τα αυτοκίνητα που διαθέτουν υδραυλικό τιμόνι, το υγρό αυτό χρειάζεται για να κάνουν την κίνηση και τη διαχείρισή του ευκολότερη για σένα. Να μη χρειάζεσαι ντε και καλά δικέφαλους για να το κινήσεις δηλαδή. Έλεγχε τη στάθμη του και θα είσαι εντάξει.

Είδη έκτακτης ανάγκης

Το κουτάκι έκτακτης ανάγκης είναι must. Δε μιλάμε μόνο για τα υλικά πρώτων βοηθειών του φαρμακείου, αλλά και εργαλεία που μπορεί να σου χρειαστούν σε περιπτώσεις βλάβης: κατσαβίδια, κλειδιά, φακός, καπάκια, πυροσβεστήρας, γρύλος, καλώδια ρεύματος, προειδοποιητικό τρίγωνο κ.α. Όχι, δεν είναι υπερβολή. Των φρονίμων τα παιδιά…

Φορτισμένη μπαταρία

Θυμάσαι την ατάκα που σου λέγανε στο σχολείο όταν ξεχνούσες την κασετίνα σου “Πού πας στον πόλεμο χωρίς όπλο;” Ε, το ίδιο ισχύει και για τον έλεγχο της μπαταρίας του αυτοκινήτου σου. Χρειάζεται να κάνεις μερικά βασικά τσεκς για να αντιληφθείς αν είναι πλήρως φορτισμένη. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεσαι ένα πολύμετρο ή μετρητή μπαταρίας για να κάνεις τον σωστό έλεγχο. Αν είσαι ταξιδιάρα ψυχή, πρέπει να το έχεις οπωσδήποτε, και ένα μέτριο τέτοιο εργαλείο δεν κοστίζει παραπάνω από €10. Μία σωστά γεμάτη μπαταρία θα δείξει τουλάχιστον 12,6V.

Πίεση ελαστικών

Ο έλεγχος της πίεσης του αέρα των ελαστικών είναι απαραίτητος. Κατ’ αρχάς να επισημάνουμε ότι ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται με κρύα λάστιχα, να μην είναι ζεστά από την οδήγηση δηλαδή. Μόλις κρυώσουν, χρειάζεται να τα τσεκάρεις καλά και να δεις αν χρειάζονται φούσκωμα. Έχε στο νου σου ότι το αμάξι θα είναι φορτωμένο με πιο βαρύ από το συνηθισμένο του φορτίο. Αυτό σημαίνει ότι τα λάστιχα θα πρέπει να είναι κατά 10-15% περισσότερο φουσκωμένα από το σύνηθες για να μπορούν να ανταποκριθούν σωστά. Στο εγχειρίδιο λειτουργίας του οχήματος, έχει αναλυτικά τα επίπεδα πίεσης που αρμόζουν στα λάστιχα σου.

Κλιματισμός

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες εν ώρα οδήγησης, επηρεάζουν αρνητικά την απόδοση του οδηγού. Οπότε ειδικά τώρα, πριν από κάθε καλοκαιρινό road trip, είναι απαραίτητο να ελέγχεις αν τα κλιματιστικά του αυτοκινήτου λειτουργούν σωστά.

Μην παιδεύεσαι, σου κάνουμε εμείς δώρο τον καλοκαιρινό έλεγχο αυτοκινήτου σου!

Τα παραπάνω είναι μερικά basic checks που μπορείς να κάνεις για να ελέγξεις μόνος σου την κατάσταση του αυτοκινήτου σου. Αν θέλεις να κάνεις τον σωστό τον έλεγχο όμως, τον τίμιο, τον ασφαλή, τον επαγγελματικό, θα χρειαστεί να πας στο σωστό επαγγελματία ! Και επειδή αγαπάμε τους πελάτες μας, το κανονίσαμε ώστε να κάνουν δωρεάν τον έλεγχο των αυτοκινήτων τους πριν τις διακοπές στο συνεργείο μας μέχρι 31/07.

Τέτοιοι είμαστε 😉

ref.HD TEAM

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Πρόσφατα Άρθρα

SERVICE A/C

Φρόντισε το σωστό κλίμα στο αυτοκίνητό σου για να είσαι ασφαλής εσύ και η οικογένειά σου…… Απαραίτητος έλεγχος πριν το ταξίδι εκτός από το service,

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Η Ανακύκλωση των μπαταριών αυτοκινήτου αντιπροσωπεύει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδικασίες ανακύκλωσης καθώς δίνει τη δυνατότητα ανάκτησης σημαντικών ποσοτήτων μολύβδου και

Η ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ….

Ως Ηλεκτροκίνηση εννοούμε τη χρήση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων για τη μεταφορά μας. Τα οχήματα μπορεί να είναι πλήρως ή μερικώς (υβριδικά) ηλεκτροκίνητα. Η ηλεκτροκίνηση είναι

Κλείστε ραντεβού

Για να επικοινωνήσουμε μαζί σας συμληρώστε τα πεδία παρακάτω. Ένας εκπρόσωπός μας  θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο.

Τα πεδία με το * είναι υποχρεωτικά