Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω μπαταρία στο αυτοκίνητό μου;

 

Η μπαταρία ενός αυτοκινήτου θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ότι η καρδιά του. Σκοπός της μπαταριας του αυτοκινητου είναι να μαζεύει ρεύμα για την εκκίνηση του κινητήρα. Ακόμη η μπαταρία δίνει το ρεύμα της στους ηλεκτρικούς καταναλωτές (φώτα, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες, υαλοκαθαριστήρες, αντίσταση τζαμιού και καθρεπτών κ.λπ.), του αυτοκινήτου όταν το δυναμό του δεν είναι επαρκές. Οι μπαταρίες αυτοκινήτων χωρίζονται σε 2 τύπους, του ανοιχτού τύπου και του κλειστού τύπου. Η ανοιχτού τύπου είναι μπαταρίες που μπορούμε να συμπληρώνουμε υγρό όταν βλέπουμε ότι αυτό λιγοστεύει ενώ οι μπαταρίες ίναι αυτές που δεν μπορεί κάποιος να τις ανοίξει εύκολα και συνήθως έχουν ένα “ματάκι”. Οι μπαταρίες κλειστού τύπου είναι αυτές που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι στα αυτοκίνητα τους και προτιμώνται γιατί δεν θέλουν συντήρηση.

Απο τί επηρεάζεται ο χρόνος ζωής μιας μπαταρίας;

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τον χρόνο ζωής μιας μπαταρίας αυτοκινήτου είναι πάρα πολλοί , αλλά οι 4 κυριότεροι κατά την άποψη μας είναι οι παρακάτω:

  • οδηγική συμπεριφορά
  • καιρός
  • που κινείται το αυτοκίνητο
  • χρόνος που κινείται όχημα

Έτσι το πως οδηγεί κάποιος το αυτοκίνητό του παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο διάρκεια θα έχει μια μπαταρία. Ένας οδηγός νευρικός και επικίνδυνος δεν κάνει μονό κακό στον εαυτό του αλλά και στην μπαταρία του αυτοκινήτου του.

Οι ακρέες καιρικές συνθήκες (πολύ κρύο ή πολύ ζέστη) κάνουν επίσης κακό στη μπαταρία του αυτοκινήτου σας. Ακόμη εάν κινείται το αυτοκίνητο εντός πόλης σε σχέση με την κίνηση του αυτοκινήτου σε μεγάλους αυτοκινητόδρομος έχετε μεγαλύτερη τύχη να σας “τελειώσει” πιο γρήγορα η μπαταρία του αυτοκινήτου. Τέλος σε αυτοκίνητα που δεν κινούνται συχνά φθείρονται περισσότερο οι μπαταρίες των αυτοκινήτων αυτών.

Πόσο θα κρατήσει η μπαταρία του αυτοκινήτου μου;

Εάν ένα αυτοκίνητο δεν είναι καλά συντηρημένο ή δεν κινείται συχνά το ανώτερο που θα κρατήσει μια μπαταρία αυτοκινήτου είναι 2 με 3 χρόνια ανεξαρτήτως μάρκας, τιμής και χωρητικότητας. Εάν το αυτοκίνητο είναι καλά συντηρημένο και κινείται συχνά ο χρόνος ζωής της μπαταρίας αυξάνεται σε 4-6 χρόνια. Φυσικά στα παραπάνω πρέπει να βάλουμε και τον παράγοντα ακραία ζέστη ή κρύο όπως είπαμε παραπάνω

Το χειμώνα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τη μπαταρια;

Ο λόγος που στα πρώτα κρύα οι μπαταρίες αυτοκινήτων παρουσιάζουν προβλήματα είναι τα λιπαντικά αυτοκινήτου και αυτό γιατί επειδή τα λάδια του αυτοκινήτου είναι κρύα η μπαταρία πρέπει να δώσει μεγαλύτερη δύναμη κάτι που σημαίνει περισσότερα Αmper. Μια λύση το χειμώνα είναι να περιμένει ο οδηγός 5 λεπτά πριν ξεκινήσει την μίζα για να σπάσει το κρύο που διέπει την μπαταρία του αυτοκινήτου . Μια άλλη λύση για εύκολη εκκίνηση (αν η μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση) είναι να ανοίξουμε τον διακόπτη και να ανάψουμε τα φώτα για λίγη ώρα (5 λεπτά). Το μικρό ρεύμα που τραβάνε τα φώτα θα ζεστάνουν σιγά σιγά τα κρύα υγρά της μπαταρίας με αποτέλεσμα όταν μετά από λίγο μιζάρουμε η εκκίνηση να είναι ευκολότερη. Τα παραπάνω φυσικά ισχύουν εάν η μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση και δεν είναι ταλαιπωρημένη ειδάλλως υπάρχει περίπτωση να σβήσει εντελώς.

Το πιο συχνό σημάδι ότι χρειάζομαι καινούρια μπαταρία αυτοκινήτου

Περίεργος θόρυβος όταν γυρνάμε το κλειδί κατά την εκκίνηση

Το κλασικότερο παράδειγμα ότι χρειάζεται το αυτοκίνητο μας καινούρια μπαταρία είναι όταν βάζουμε το κλειδί στην μίζα γυρνάμε την μίζα αλλά δεν παίρνει μπρος το αυτοκίνητο και πολύ απλά ακούγεται ένας θόρυβος περίεργος. Όσες φορές και εάν προσπαθήσουμε να βάλουμε μπρος το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο αλλά το ακόμα χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χαλάσουμε την μίζα, άρα πρέπει κατευθείαν να πάμε για αλλαγή μπαταρίας.

Η κινητή μονάδα service της Apergis Group θα αναλαβει την περισυλλογή του αυτοκινητου σας και την άμεση αντικατασταση της μπαταριας με μόνο ένα τηλεφώνημα..

                                    www.apergisgroup.com 22830 26100

Πρόσφατα Άρθρα

Τι είναι τα υβριδικά αυτοκίνητα;

Πώς λειτουργούν; Θα ήταν κατάλληλα για εσάς; Υβριδικό ονομάζεται ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί περισσότερα από ένα μέσο κίνησης – δηλαδή συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα ή πετρελαιοκινητήρα

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ  ΚΑΙ  ΚΕΡΑΥΝΟΙ

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ Οι κεραυνοί που παρατηρούνται συνήθως κατά τη διάρκεια της καταιγίδας αποτελούν παγκοσμίως τη δεύτερη αιτία θανάτου από καιρικά φαινόμενα μετά τις πλημμύρες. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ  ΚΑΙ 

Κλείστε ραντεβού

Για να επικοινωνήσουμε μαζί σας συμληρώστε τα πεδία παρακάτω. Ένας εκπρόσωπός μας  θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο.

Τα πεδία με το * είναι υποχρεωτικά