ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Η Ανακύκλωση των μπαταριών αυτοκινήτου αντιπροσωπεύει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδικασίες ανακύκλωσης καθώς δίνει τη δυνατότητα ανάκτησης σημαντικών ποσοτήτων μολύβδου και πλαστικών. Η ανακύκλωση των υλικών που περιέχονται στις μπαταρίες, αν αυτά έχουν υποστεί σωστή επεξεργασία συμβάλλει πολύ στην προστασία του περιβάλλοντος. Μειώνει τα απόβλητα καθώς το 99% της μπαταρίας μολύβδου-οξέος είναι ανακυκλώσιμο, μειώνει επίσης την ανάγκη χρήσης νέων πρώτων υλών και εξαρτημάτων. Αυτό το είδος ανακύκλωσης αναγνωρίστηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ως ένα από τα καλύτερα παραδείγματα κυκλικής οικονομίας.

Πώς θα ανακυκλώσεις τη δικιά σου μπαταρία;

Ο τρόπος είναι απλός. Όταν έρθεις στο χώρο μας να αλλάξεις μπαταρία, αφήνεις την παλιά σε εμάς και βάζεις την καινούρια. Διαθέτουμε ειδικό κάδο ανακύκλωσης συσσωρευτών, ο οποίος αδειάζεται από ειδικό συνεργείο κάθε μήνα..                     

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Τι γίνονται τα ελαστικά όταν είναι πλέον «άχρηστα»;

Τα ελαστικά χρειάζονται 300 χρόνια για να αποσυντεθούν. Υπάρχει ο λάθος τρόπος διαχείρισής τους κατά τον οποίο καταλήγουν σε σωρούς σκουπιδιών δημιουργώντας εστίες μόλυνσης ενώ η καύση τους έχει καταστροφικές συνέπειες για την ατμόσφαιρα. Πετάγονται ανεξέλεγκτα στην εξοχή, όπου μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια προκαλούν πυρκαγιές. Με άλλα λόγια μολύνουν και υποβαθμίζουν το οικοσύστημα, τα ποτάμι, τις λίμνες, τις θάλασσες.

Στην Ελλάδα υπάρχει δυνατότητα σωστής διαχείρισης των άχρηστων ελαστικών για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση των υλικών τους.

Κάνοντας τη σωστή επιλογή, τα ελαστικά συλλέγονται στο χώρο μας καθώς είμαστε ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ως πιστοποιημένος συνεργάτης της ECOELASTIKA. Το δίκτυο συνεργατών της ECOELASTIKA συλλέγει τα άχρηστα υλικά και τα μεταφέρει για ανακύκλωση στα εργοστάσια όπου διαχωρίζονται και επεξεργάζονται τα υλικά.

Τα υλικά αυτά προορίζονται για καινούριες χρήσεις που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη, όπως καθημερινά αντικείμενα, ασφαλή και ανθεκτικά οδοστρώματα, δάπεδα αθλητικών χώρων, δάπεδα για σχολεία και παιδικές χαρές.

Η ECOELASTIKA  πραγματοποιεί δράσεις δωρεάν κατασκευής ελαστικών δαπέδων ασφαλείας σε προαύλια σχολείων (νηπιαγωγείων, δημοτικών), ειδικά όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την προστασία των παιδιών από τραυματισμούς κατά την πτώση.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΕΛΑΣΤΙA ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΕΠΙΛΕΞΕ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ECOELASTIKA.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ  ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ

Γιατί πρέπει να ανακυκλώνουμε μπαταρίες;

1.ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πολλά από τα μέταλλα που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι πολύτιμα συστατικά του φλοιού της γης, τα οποία δε διασπώνται. Όταν τα πετάμε στα σκουπίδια, οι ζωντανοί οργανισμοί τα απορροφούν με το νερό, τον αέρα, την τροφή και δεν μπορούν να τα αποβάλουν. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται βιοσυσσώρευση. Ανακυκλώνοντας τις μπαταρίες καθώς και τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά, περιορίζουμε δραστικά την απόρριψη επικίνδυνων απορριμμάτων στο περιβάλλον.

2.ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Τόσο για την εξόρυξη όσο και για την επεξεργασία των μεταλλευμάτων καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Με την ανακύκλωση επιστρέφουμε στο ρεύμα παραγωγής εκείνα τα υλικά που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν, εξοικονομώντας ενέργεια. Για κάθε μπαταρία που ανακυκλώνεται, το ποσοστό της ενέργειας που εξοικονομείται φτάνει έως και 80%.

3.ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ

Η μείωση του όγκου των απορριμμάτων είναι ένα ακόμη μεγάλο κοινωνικό όφελος της ανακύκλωσης. Οι υπερφορτωμένοι ήδη χώροι υγειονομικής ταφής θα επιβαρύνονται με πολύ λιγότερα σκουπίδια, αν η ανακύκλωση γίνει συνήθεια όλων μας.

4.ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Οι μπαταρίες, αν και αποτελούν μόνο το 0,2%  του βάρους των οικιακών απορριμμάτων, περιέχουν το 20% του τοξικού φορτίου που περιέχεται στα οικιακά απορρίμματα. Πολλά από αυτά τα υλικά είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία.

Όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά (ελαστικά, μπαταρίες αυτοκινήτων, μπαταρίες ευρείας χρήσης) ξεκινάνε από το εργοστάσιο κατασκευής τους και καταλήγουν στον τελικό χρήστη. Αν πεταχτούν στα σκουπίδια και δεν ανακυκλωθούν, ο κύκλος ζωής τους διακόπτεται.  Στην APERGIS GROUP φροντίζουμε για τη συλλογή αυτών των υλικών, προκειμένου να συνεχιστεί ο κύκλος ζωής τους, με την ανακύκλωσή τους, έτσι ώστε από τα υλικά τους να παραχθούν καινούρια προϊόντα.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

Πρόσφατα Άρθρα

Τι είναι τα υβριδικά αυτοκίνητα;

Πώς λειτουργούν; Θα ήταν κατάλληλα για εσάς; Υβριδικό ονομάζεται ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί περισσότερα από ένα μέσο κίνησης – δηλαδή συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα ή πετρελαιοκινητήρα

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ  ΚΑΙ  ΚΕΡΑΥΝΟΙ

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ Οι κεραυνοί που παρατηρούνται συνήθως κατά τη διάρκεια της καταιγίδας αποτελούν παγκοσμίως τη δεύτερη αιτία θανάτου από καιρικά φαινόμενα μετά τις πλημμύρες. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ  ΚΑΙ 

Κλείστε ραντεβού

Για να επικοινωνήσουμε μαζί σας συμληρώστε τα πεδία παρακάτω. Ένας εκπρόσωπός μας  θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο.

Τα πεδία με το * είναι υποχρεωτικά