Η ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ….

Ως Ηλεκτροκίνηση εννοούμε τη χρήση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων για τη μεταφορά μας. Τα οχήματα μπορεί να είναι πλήρως ή μερικώς (υβριδικά) ηλεκτροκίνητα. Η ηλεκτροκίνηση είναι μια  τάση σε εξέλιξη και γι’αυτό σε όλες τις μεγάλες κυρίως πόλεις θα συναντήσεις υβριδικά αλλα και ηλεκτροκίνητα πλέον αυτοκίνητα.

Ειδικά σημεία δωρεάν φόρτισης και στάθμευσης, φοροελαφρύνσεις και διευκολύνσεις στον τρόπο απόκτησής τους, είναι μερικα από τα κίνητρα που δίνουν κυβερνήσεις αλλα και οι εταιρείες αυτοκινήτων για να μπεί η ηλεκτροκίνηση στη ζωή μας.

Οι  μεγαλύτερες προκλήσεις της ηλεκτροκίνησης είναι η αποθήκευση ενέργειας, η φόρτιση και το κόστος. Στις μέρες μας, τα δεδομένα σε ένα αυτοκίνητο  είναι δύο.. Πρώτον, θα κινηθεί για πάνω από 400 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί καύσιμα και δεύτερον, θα χρειαστεί λιγότερο από πέντε λεπτά σε ένα βενζινάδικο για να γεμίσει το ντεπόζιτο του.

Η μπαταρία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν μπορεί να πληροί αυτές τις προδιαγραφές ειδικά στις περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες καθώς επηρεάζουντη λειτουργία τους. Πέρα από αυτό όμως, τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ανήκουν στα είδη πολυτελείας. Αν αναλογιστούμε το κόστος και τους περιορισμούς κίνησης, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν έχουν κατακτήσει ακόμα την αγορα!

Τίποτα δεν έχει χαθεί όμως!  Οι κατασκευαστές πρέπει να βρούν άμεσες λύσεις στα θέματα αυτά ώστε να βγούν δυναμικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορα.

Τους καταναλωτές δεν τους ενδιαφέρει η μορφή καυσίμου που θα χρησιμοποιήσουν. Χρειάζεται οι μηχανικοί να βρουν τον τρόπο που το ηλεκτρικό ρεύμα θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το αέριο

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του IDTechEx‘s, σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, εκτιμάται ότι στο τέλος του 2030 θα βρίσκονται σε κυκλοφορία περισσότερα από 100 εκατομμύρια αναφορτιζόμενα από το δίκτυο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, περιλαμβανομένων των επιβατικών, των λεωφορείων, των ελαφρών φορτηγών και των φορτηγών, τα οποία θα πρέπει να εξυπηρετούνται από τις υποδομές των σταθμών ταχείας επαναφόρτισης τις εγκατεστημένες κατά μήκος των οδικών δικτύων. Μεταξύ αυτών τα επιβατικά αυτοκίνητα θα αποτελούν βέβαια το μεγαλύτερο αριθμό αλλά και οι στόλοι των λεωφορείων, των ελαφρών φορτηγών και των φορτηγών επίσης θα χρειάζονται αντίστοιχες υποδομές με χαρακτηριστικά ίδια ή εξειδικευμένα. Η παγκόσμια αγορά των υποδομών φόρτισης και ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκτιμάται ότι θα φτάσει, στο τέλος του 2030, το ύψος των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια βάση, αντιπροσωπεύοντας το 24% του σύνθετου ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης (CAGR).

Οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου των καυσίμων όπως είναι η Shell, η BP και άλλες, ενεργώντας προληπτικά και επιθυμώντας να διατηρήσουν μελλοντικά τα μερίδια αγοράς τους στην εμπορία ενέργειας υπό όλες τις μορφές της ήδη δραστηριοποιούνται στο χώρο επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια. Το ίδιο συμβαίνει και με πολλές συμπράξεις μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών οι οποίες στην προσπάθειά τους να προετοιμάσουν το έδαφος ώστε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα βγαίνουν από τις σειρές παραγωγής τους να βρίσκουν αγοραστές, προχωρούν στην εγκατάσταση δικτύων ταχυφόρτισης για την υποστήριξη της απρόσκοπτης κυκλοφορίας τους. Μεγάλος δάσκαλος εν προκειμένω υπήρξε η εταιρεία Tesla η οποία πρώτη συνειδητοποίησε αυτή την ανάγκη και εγκατέστησε στις Η.Π.Α. ένα τεράστιο δίκτυο σταθμών ταχείας φόρτισης σχεδόν αποκλειστικά για τα αυτοκίνητά της.

Στην Ελληνική αγορά έχουν ήδη ξεκινήσει να διατίθενται τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα καθώς επίσης να αυξάνονται και τα σημεία φόρτισης…. https://www.plugshare.com/

Πρόσφατα Άρθρα

Τι είναι τα υβριδικά αυτοκίνητα;

Πώς λειτουργούν; Θα ήταν κατάλληλα για εσάς; Υβριδικό ονομάζεται ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί περισσότερα από ένα μέσο κίνησης – δηλαδή συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα ή πετρελαιοκινητήρα

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ  ΚΑΙ  ΚΕΡΑΥΝΟΙ

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ Οι κεραυνοί που παρατηρούνται συνήθως κατά τη διάρκεια της καταιγίδας αποτελούν παγκοσμίως τη δεύτερη αιτία θανάτου από καιρικά φαινόμενα μετά τις πλημμύρες. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ  ΚΑΙ 

Κλείστε ραντεβού

Για να επικοινωνήσουμε μαζί σας συμληρώστε τα πεδία παρακάτω. Ένας εκπρόσωπός μας  θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο.

Τα πεδία με το * είναι υποχρεωτικά