Κάθε πότε είναι αναγκαία η αλλαγή ελαστικών στο αυτοκίνητό μας;

Κάθε πότε αλλάζουμε τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι αυτονόητη για όλους τους οδηγούς.

Αρκετοί από εμάς αμελούν για την έγκαιρη αντικατάστασή τους.

Κάποιοι αποφεύγουν να προχωρήσουν σε αυτή για λόγους έλλειψης χρόνου ή οικονομικούς. Ωστόσο, η διαδικασία της αλλαγής ελαστικών πρέπει να πραγματοποιείται πάντα τη στιγμή που πρέπει, χωρίς καθυστερήσεις, καθώς διασφαλίζει την οδική μας ασφάλεια. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι για να προχωρήσουμε σε αυτή;

Αλλάζουμε ελαστικά όταν…

  • Έχει παρέλθει 10ετία από την ημερομηνία κατασκευής τους!

Ακόμα και στην περίπτωση που τα ελαστικά μας δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, η αλλαγή τους γίνεται απαραίτητη όταν έχει παρέλθει μία δεκαετία από την ημερομηνία κατασκευής τους.

  • Οι ράβδοι φθοράς πέλματος γίνονται ορατοί

Όλα τα σύγχρονα ελαστικά διαθέτουν πλέον ράβδους φθοράς πέλματος. Όταν τα ελαστικά μας είναι καινούργια, οι ράβδοι αυτοί δεν φαίνονται. Γίνονται όμως ορατοί όταν το βάθος πέλματος φθαρεί πάνω από το όριο για ασφαλή οδήγηση, το οποίο και τοποθετείται στα 1,6mm.

  • Οι διατρήσεις δεν μπορούν να διορθωθούν

Σε αρκετούς από μας έχει τύχει να πατήσουμε κάποια πρόκα με το αυτοκίνητο και να χρειαστεί να κάνουμε μπάλωμα στο ελαστικό. Όταν όμως οι διατρήσεις υπερβαίνουν τα 0,64 cm σε διάμετρο, τότε σημαίνει ότι είναι επικίνδυνες και δεν μπορούν να επιδιορθωθούν. Σε μία τέτοια περίπτωση χρειάζεται αντικατάσταση ελαστικού.

  • Έχει δημιουργηθεί «καρούμπαλο»

Ένα ελαστικό με εξόγκωμα ή φούσκωμα στα πλευρικά τοιχώματά του πρέπει να αλλαχθεί αμέσως, καθώς η βλάβη αυτή είναι μη αναστρέψιμη. Μην αμελήσετε για την αντικατάστασή του, καθώς μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλειά σας.

Στην Apergis Group οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας θα σας δώσουν τις πιο σωστες επιλογές για τα ελαστικά που χρειάζεται το αυτοκίνητό σας, πάντα με βάση τον τύπο του και τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες το χρησιμοποιείτε

Πρόσφατα Άρθρα

Τι είναι τα υβριδικά αυτοκίνητα;

Πώς λειτουργούν; Θα ήταν κατάλληλα για εσάς; Υβριδικό ονομάζεται ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί περισσότερα από ένα μέσο κίνησης – δηλαδή συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα ή πετρελαιοκινητήρα

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ  ΚΑΙ  ΚΕΡΑΥΝΟΙ

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ Οι κεραυνοί που παρατηρούνται συνήθως κατά τη διάρκεια της καταιγίδας αποτελούν παγκοσμίως τη δεύτερη αιτία θανάτου από καιρικά φαινόμενα μετά τις πλημμύρες. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ  ΚΑΙ 

Κλείστε ραντεβού

Για να επικοινωνήσουμε μαζί σας συμληρώστε τα πεδία παρακάτω. Ένας εκπρόσωπός μας  θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο.

Τα πεδία με το * είναι υποχρεωτικά